Mikail KALYONCU

Malum olduğu üzere, ülkemizin... Devamı

KOCAELİ ARTVİNLİLER
YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA DERNEĞİ
Bizler Kocaeli'de yaşayan Artvinli kardeşlerimizi bira araya getirmek, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek ve geliştirmek... Devamı
Derneğimiz
Dernek Tüzüğü
Artvin Hakkında
Dernek Yönetimi
Başkanlarımız
Kadın Kolları
Denetleme Kurulu
Dernek Üyeleri
Üyelik Başvurusu

Kocaeli Artvinliler Derneğinden "Tarih ve Kültür" Programı

Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Artvin’nin 95.kurtuluş yıldönümü hasebiyle düzenlediği Tarih ve Kültür Programı konuklardan tam not aldı.

İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ve Mehteran gösterisi ile başlayan gecede Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Eliibeş, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri protokolde yerini aldı.

ŞEHİTLER RUHUNA KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ

1071 Malazgrit zaferinden bugüne; gerek yakın gerek uzak tarihte Vatan’ı uğruna canını feda eden aziz şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti ile şehitler unutulmadı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahiler ile Semazen gösterisi konukların beğenisini kazandı.

KARAOSMANOĞLU: “DÜĞÜNE GİDER GİBİ ÖLÜME GİTTİLER”

Programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kısa bir konuşma gerçekleştirerek: “Bu ülkeyi kolay almadık, dedelerimiz düğüne gider gibi ölüme gittiler. Bizler bu topraklara kök saldık. Neredeyse bin yıldır buradayız. Biz tarihimize, kültürümüze bağlıysak biziz” dedi.

OSMAN SARAÇ’TAN ARTVİN ŞİİRLERİ

BAYŞAD Genel Başkanı H.Osman SARAÇ’ın ve Şair Eyüp CÜCE’nin şiir atışmaları ile renk kattığı gecede konukları tebessüm ettiren atışmalara sahne oldu. Artvin’i ve Artvinli’yi şiirlerle soran CÜCE’ye SARAÇ yine şiirlerle karşılık vererek Artvin’i ve Artvinlileri anlatı.

PROF.DR. CEVDET KILIÇ DUYGULANDIRDI

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Cevdet KILIÇ’ın konuşmacı olarak katıldığı gecede “Tarihiyle, kültürel değerleri ile Artvin” konusu işlendi. Sılanın, tarihin, emeğin, samimiyetin ve hasretin işlendiği konuşmada katılımcılar oldukça duygulu anlar yaşadı.

“93 MUHACIRLARI” UNUTULMADI

Göç üç harfli çok kısa bir kelimedir; lakin çok uzun ve çok acı hikâyeleri vardır bu kısa kelimenin. Gürcistan Dostluk Derneği"nin hazırlamış olduğu 1877 Osmanlı-Rus Harbi ve Göçler Belgeselinden bir kesit de yayınlanarak; halk arasında “93 muhaciri” olarak bilinen 1877 Osmanlı-Rus harbinden sonra Batum ve Artvin’den Kocaeli’ye göçmek zorunda kalanlar unutulmadı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ekibinin de sahne aldığı programda, tam bir folklor şöleni vardı. Konukların alkışları ile destek verdiği folklor ekibi renkli ve coşkulu gösterileri ile konuklardan tam not aldı.

KOCAELİ’DE BİR İLK “TARİHTEKİ ARTVİNLİLER SERGİSİ”

Tarihçi Yazar Murat KASAP’ın çalışmaları ile ortaya çıkardığı Tarihteki Artvinliler konulu resim sergisi Kocaeli’de ilk defa halkla buluştu. Osmanlı döneminde devletin farklı makamlarında görev yapan Artvinlilerin biyografileri ve fotoğrafları ile hazırlanan serginin katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandığı gözlemlendi.

13.03.2016

< İlk  Önceki 1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6 Sonraki   Son >